DAMES 1 HOCKEER – DAMES 1 BOXMEER (1-7)

Geplaatst door Sander
Geplaatst op 11 okt 2007 om 20:12
Aantal keer bekeken 380x bekeken
Waardering
(0 stemmen)
Geef jouw waardering


weblog DAMES 1 HOCKEER – DAMES 1 BOXMEER (1-7)

Een zorgvuldig gekozen mooie, zonnige dag. De hockeyvelden van Hockeer bieden een prachtig uitzicht over de heuvels van Limburg. Een zacht briesje zorgt voor wat verkoeling. Stilte omringt ons. Een wat vreemde stilte. Een stilte die ervoor zorgt dat je nekharen overeind gaan staan. Wat zou ons deze wedstrijd te wachten staan..?

Voor aanvang van de wedstrijd trokken de dames van Hockeer zich volledig terug in de bovenste unit, compleet met zachtlederen fauteuils - wij laten ons niet intimideren door deze unit met elf meiden in identieke trainingspakken. (Overigens, wij zien er meestal uit als een bij elkaar geraapt mengsel van mensen die denken dat ze kunnen hockeyen, dus het zou geweldig zijn als de sponsoring rond de trainingspakken dan ook door zou gaan!) Maargoed. Piet verzorgde de speech in de dameskleedkamer. Het zou niet gemakkelijk gaan worden, zeker nu we vier overwinningen op rij hebben. Brechje zorgde voor een stevige warming-up, zodat we wakker werden. Na een aantal oefeningen begonnen we aan de wedstrijd.
Wij dachten dat we wakker waren, maar dat was nog niet helemaal het geval. Na ongeveer vijf minuten scoorde een aanvaller van Hockeer de 1-0. Twijfel Ons antwoord daarop was 1-1 na weer vijf minuten, Yvette scoorde.
De hitte omarmde ons en de ijle lucht drong binnen in de luchtwegen. Dit zorgde ervoor dat we verder hockeyden in slow-motion. De tegenstander had hier ook last van, of ze hockeyen altijd in slow-motion? De eerste helft was dan ook om jezelf van de prachtige Limburgse heuvels te gooien.
Piet zorgde ervoor dat er weer wat rust in het team kwam, we waren namelijk allemaal een beetje chaotisch geworden van het verloop van de eerste helft.
De tweede helft verliep een heel stuk beter. De warmte verveelde ons niet langer. De ijle lucht kon ons niets
meer maken. Door combinatiehockey lukte het ons de Hockeerse verdediging uit te spelen en een aantal keer
flink te scoren, achtereenvolgens: Yvette, Yvette, Yvette, Inge, Anne-Karlijn en Brechje. De eerste helft leek
het net of we de Hockeerse keepster aan het inspelen waren, in de tweede helft waren het prachtig uitgespeelde situaties. Van de drie strafcorners in totaal, ging er na een rebound gelukkig ook eentje in. Celine maakte ondertussen haar huiswerk in de goal en bestelde een biertje. Bier
De toeschouwers waren echter wat hardleers; na zeven doelpunten vonden er enkelen dat Hockeer toch beter
was.pleepapier
Inge moest er gewoon om lachen.
Ik wil Piet hartelijk bedanken voor zijn aanwezigheid en inzet, het valt namelijk niet mee om al die meiden
(waaronder ikzelf) in bedwang te houden.
Misschien dat er in de eerste helft ‘per se’ ontbrak, dames? De tweede helft ging het namelijk stukken beter!
Volgende week zal ik mijn onzichtbare vriend ‘per se’ voor aanvang van de wedstrijd vragen ons te motiveren,
activeren, zelf-reguleren en zo een overwinning te realiseren.Gewonnen
Tineke.

Reacties

Deze blog post heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Naam:

Je eigen naam

Anti-spam

Neem het nummer over
kaptcha

Reactie:

Geef je reactie
Smile Grijns Knipoog Sip Twijfel Tong Verjaardag Bier Adje Boos Duivel Eten FU Hart pleepapier slapen Verliefd Bier dinken Auw Gele kaart Rode kaart Gewonnen Bla bla Fietsen Scooteren Ruft Heet Brancard

Sponsors